Martnar.no

 

 

 

Grundsetmartn i Elverum

 

I Elverum har Grundsetmartn blitt arrangert i ca.400 år.

I århundrer har Grundsetmartn tiltrukket seg besøkende og handelsfolk fra hele østlandsområde og fra langt inn i Sverige.

Det var en gang det mest betydningfulle markedet på denne kanten av landet. Det var lenge årets mest betydningsfulle hendelse, "Østerdalens karneval" kan vi nesten beskrive det
som. Kanskje fordi det hadde til ikke så alt for lenge siden, et stort innslag av tatere, noe som ga martn et eksotisk innslag.


Martn avholdes i sentrum av Elverum i begynnelsen av mars måned.


Det er ustilling av landbruksmaskiner og andre type maskiner.Handelsboder med varer og tradisjonelle norske matvarer.

Romanifolket eller tatere som de blir kalt i Norge er tilbake på Grundsetmartn. De har eget telt med musikk og dans og litt servering.


Antikk og bruktmarked i Elverumshallen.

Link til Grundsetmartns hjemmeside.

   

 

 Elverumsdagene 

På sensommeren arrangeres Elverumsdagene. Som tidligere år er arrangementet sammen med De Nordiske Jakt- og Fiskedagene og Festspillene i Elverum.

Den store dagen er på fredag hvor butikkene har åpent til kl 2400, det er musikk og dans på 8 ute-scener i Elverums sentrum fra Martnssenteret i nord til Kremmertorget i sør. Kvelden avsluttes med et flott fyrverkeri fra gammelbrua kl 24.


Festen fortsetter på lørdag med aktiviteter for store små. Programmet for dagene blir lagt ut på våre internettside www.elverumsdagene.no. På lørdag stenger butikker og stands kl 1800, mens utestedene fortsetter festen på lørdag kveld.

Kort vei til Sverige fra Elverum, se oversikt over de gode klassiske markedene i Sverige.

 

 Neste Martna

 

Se Hvaskjer for full oversikt.

 Vet du om et Marked som ikke står i oversikten Tips oss

 

  

 

 

Trenger du messe - bod telt ? klikk på bilden under.   Markeds - messetelt for den bevisste. Solide, ingen løse deler - enkel mont./demont. - tåler vær og vind -mange størrelser og farger - til konkurransedyktige priser - kort leveringstid. KLIKK HER !

 

 

Protected by Copyscape Web Plagiarism Check